Med tid över till bad, SPA & kultur

Seniorvandring i Kroatien

Lätt och skön seniorvandring i Kroatiens vackra landskap

Pris fr. 9.995:-

Seniorvandring i Kroatien. Sköna vandringar längs den turkosa kustremsan och grönskande skogar. Vi gör inga högre stigningar i bergsområdet, utan njuter av lätta backar och med utsikt över både hav och berg.

Lätta dagar med seniorvandring vid Kroatiens kust, berg och slätter

Se även våra andra vandringar till Kroatien.

Seniorvandring i Kroatien. Denna vandring är perfekt för dig som inte gärna går alltför mycket uppför men som tycker om att vara aktiv och röra på sig även hemmavid. Under veckan ingår fyra lätta vandringar. Vi mixar vandringsveckan med besök i en naturpark, vild ekologisk trädgård, vingård och en Unesco stad (!). Med oss har vi en lokal svensktalande guide som själv kommer från Kroatien. Vi får under vandringen många berättelser om livet och den kultur som omger oss. Ett land så nära, men ändå så annorlunda. Varmt välkomna till en fin vandringsvecka med oss.

 1. Dag 1 Lördag

 2. Dag 2 Söndag

  Vandring till den botaniska trädgården & gamla klostret från 1400-talet

  Denna första vandringsdag åker vi ngr kilometer upp mot Biokovo naturpark för att börja vår dag på 150höjdmeter (Veliko Brdo), en liten by belägen 2 km från Makarska stad. Vår vandring går längs en fin grusväg och bitvis genom skog, med vacker utsikt över skärgården. Vår vandring tar oss till två andra små byar – Makar och Kotisina, varav den senare har en vild botanisk trädgård. Framme i Kotisina dukar vi upp vår lätta lunch vi har med oss. De som känner sig nöjda med dagen har busstransport åter till hotellet. De som vill fortsätta gör det tillsammans med vår guide. Etapp 2 blir då till nästa by – Tucepi bergsby, för att sedan gå kustvägen från Tucepi till Makarska. Etapp 1 är cirka 6 km och tar 2-3 timmar. Etapp 2 Kotisina-Tucepi-Makarska är ytterligare 5,5 km.

  Etapp 1: Längd: 5km. Tid: 2-3 timmar. Höjdmeter: Från 150-450 möh.

  Etapp 2: Längd 6km. Tid: 2-3 timmar. Höjdmeter: Från 500-50möh.

  TILLVAL UTFLYKT: Panorama Middag 17.00-21.00

   

 3. Dag 3 Måndag

  Naturparken Biokovo och toppvandring till den vackra toppen Vosac 1422m

  Istället för att göra en tyngre toppvandring på 1200 höjdmeter reser vi med buss upp genom naturparken Biokovo till ca 1000 m.ö.h. Vi går i lätt terräng tillsammans mot en av de högre topparna. Leden går genom mjuk och bitvis stenig terräng, men dock lätt. Vandringen tar cirka 3 timmar och vi gör totalt 400 höjdmeter under denna dag. Efter toppvyn tar vi oss till platsen där vår buss väntar för att köra oss ner till den ECO restaurang som mitt i bergen. Här äter vi en rustik lunch från grillen, med husets dryck till. Åter med buss till hotellet.

  Längd: 6 km. Tid: 3-4 timmar. Höjdmeter: Från 1050-1422möh)

 4. Dag 4 Tisdag

 5. Dag 5 Onsdag

  Vandring med vinprovning i Kroatiens Toscana

  Denna dag kombinerar vi med att prova några viner hos en lokal vinproducent (vita, röda och roseviner) samtidigt som vi vandrar i det vackra området av Imotski. Vi besöker den röda och blåa sjön som anses vara naturfenomen. Vår guide berättar mer om regionen vi befinner oss i. Många menar att Imotski är ett litet Toscana i miniatyr – med stor vinproduktion, grönskande kullar och framförallt är det en oexploaterad plats med stor potential att växa till en än mer värd plats att besöka.

  Längd: 6 km. Tid: 3 timmar. Höjdmeter: 0

 6. Dag 6 Torsdag

  Unesco Vandring: Split naturreservat & romerska Palats från 300-talet

  Idag har vi möjlighet att resa på en utflykt med härlig mix av natur och romerskt palats. Vi reser med buss strax utanför staden Split. Vår tur börjar i den närbelägna naturparken Marijan, som leder oss ner mot den Unesco klassade staden från 300-talet, Split. Vi vandrar genom Palatset och vår guide berättar mer om staden och dess historia från romersk till modern tid. Vi äter gemensam lunch i staden och har därefter egen ledig tid att botanisera bland torg, gränder eller i butiker för den som är lite shoppingsugen. En perfekt dag att uppleva staden Split på ett lite annorlunda sätt, men vi ser så mycket mer än “bara” det klassiska utflyktsmålet Split. En helt klart spännande och givande kombination.

  TILLÄGG: UNSECO VANDRING 580Kn

 7. Dag 7 Fredag

 8. Dag 8 Lördag

  Hemresa

Avresa Hemkomst Pris Boka
2019-05-15 2019-05-22 10.990:- Boka
2019-09-04 2019-09-11 11.995:- Boka