Aktivitet och avkoppling

Seniorresor +55 till Kroatien

Smaksätt din resa med vandring, kultur, vinprovning, SPA eller bästa retreaten

Pris Fr. 7.995:-

+55 Seniorresor som blivit en favorit för 11:e året!

Klassiska +55 Seniorresa till Makarska Riviera för 10:e året! – Du smaksätter resan själv med det som passar dig – aktiva vandringsdagar, vinprovning, kulinariska äventyr, historiska guidningar med mera. Det finns mycket att välja på och personlig service 24/7.

Klassiska +55 Seniorresa till Makarska Riviera för 11:e året! Baspaketet inkluderar  det mesta. Alltid halvpension, 2 utfärder och hotell direkt vid havet med *inom-och utomhuspool. Plus gratis hälsoaktiviteter och personlig service 24/7. Du smaksätter resan själv med det som passar dig – aktiva vandringsdagar, vinprovning, kulinariska äventyr eller historiska guidningar i städerna Split, Dubronvik, Mostar med flera.

Seniorresorna till Kroatien är populärare än någonsin. Våra gäster uppskattar flexibiliteten att själva kunna välja sitt innehåll i resan, och få det mest basala inkluderat i priset. Allas smak är olika. Alla vill kanske inte vill vara på utfärd varje dag, gå på toppvandring eller ligga och slappa vid stranden. Med oss kan ni resa ett sällskap, och ändå få ut det ni själva vill. Gästerna uppskattar självklart vår personlig service och ovärderliga kunskap om de platser i landet och grannländerna vi besöker.

Vår +55 seniorresa garanterar det du som senior värdesätter högt: bekvämlighet och trygghet, korta flygtider, bra hotell, personlig service (!) svensktalande guider, boende nära hav och stad, med stort utbud av kultur och natur . +55 resan passar de flesta åldrar, smaker och behov eftersom Du själv skräddarsyr din resa.Vi har ett stående program som erbjuder utflykter till de kroatiska städerna Split, Trogir, Mostar och Dubrovnik. Eller varför inte följa med på vinprovning eller en skön seniorvandring!?

* (inomhus pool endast på Hotell Meteor 4-stjärnigt , där vi bor under höstresorna, ej vårresorna 2020)

Highlights

Seniorresor till Kroatien går till den charmiga kuststaden Makarska, som inramas av de fantastiska bergsmassiven Biokovo och grönskande skogar. Staden ligger 6 mil söder om staden Split och vi bor på Valamars två hotell, belägna direkt vid havet. Endast en liten promenadstig skiljer hotellen från stranden. Vi bor ett stenkast från den gamla stadens kärna, cirka 250 meter. Strandpromenaden kantas av restauranger, butiker kafeer, bagerier, gallerier, en liten marknad och mycket mer. Här är även utbudet av hälsobehandlingar stort, vilka du kan läsa mer om på hemsidan. Alla vårens resor bor vi på SUNNY hotell Valamar (3 stj) och under hösten på Valamar METEOR (4 stj).

Veckan bjuder på ett garanterat bekvämt boende vid stad och hav, och i resan ingår halvpension (frukost och middag) samt 1 skärgårdskryssning med lunch, 1 stadsguidning, dagliga hälsoaktiviteter, dans och musik underhållning på hotellet. På plats på hotellet har vi vår svensktalande personal som erbjuder en fantastisk service och utflykter, bland annat till Split, Dubrovnik, Mostar, Vinprovning, Vandring med flera. Läs mer om utflykter

Reseprogram

Frukostbuffé: Ingår och serveras dagligen 07.00-10.00.
Middagsbuffé ingår och serveras dagligen kl: 19.00-21.00
Välkomstmöten: Dag 1 samt Dag 2, beroende på er ankomsttid.

 1. Dag 1 Onsdag

  Välkommen till Makarska Riviera - välkomstmöte, stadsvandring och gemensam middag

  På flygplatsen möter våra svensktalande guider upp vid ankomsten. I bussarnas vindruta ser ni KRORES plakat. Busstransfertid, se Flyginformation”. Framme på hotellet bärs ditt bagage upp till ditt rum. Ni checkar personligen in genom att lämna in passet i receptionen. Det får ni tillbaka dagen efter.

  Visa mer

  Välkomstmöte – i Meteors konferensrum tillsammans med vår personal. Alla hälsas välkomna och ni får träffa oss och era medresenärer i gruppen. Här ger vi information om utflykter, vad man kan göra under veckan, sevärdheter och informerar om andra praktiska detaljer som kan vara bra att känna till.

  Stadsvandring i Makarska.Vi går från hotellet längs med rivan och in till centrum av Makarska stad. Nytt för i år 2017 är att vi gör en större guidning av staden Makarska där vi bor. Under en timme promenerar vi tillsammans med våra svensktalande guider, som berättar mer om platsen och dess historia. Därefter har ni dagen har ni fritt för egna äventyr och ni upptäcker snabbt att Makarska har mycket att erbjuda. I denna pittoreska kuststad strosar vi genom medeltida gränder och njuter av atmosfären vid rivan, torget och den lilla hamnen. På 1500-talet omgavs torget av en mur som idag kantas av vackra byggnader i barock och med den vita stenen från Brac.

  Middag – Vi samlas denna första kväll utanför restaurangen ca kl:18.30 för att i god tid reservera bord att sitta vid under resten av veckan. (Första kvällen har hotellet många ankomster, varför det kan vara mycket gäster samtidigt denna kväll).

 2. Dag 2 Torsdag

  Mostar - staden som förenar öst med väst

  Frukost:07.00-10.00

  Ett stenkast från Makarska ligger Bosnien-Hercegovina – följ med!

  Mostar är staden som väcker starka känslor med en närvaro av sår än idag.Vi reser mot staden Mostar i regionen Hercegovina i Bosnien-Hercegovina. Mest känd för att vara en av Hercegovinas mest attraktiva turistorter och för de hårda striderna under Bosnienkriget—i det som kom att kallas slaget om Mostar. Guidning och egen tid i staden. Se utflykter.

  Passar dig som önskar: mer än vacker och beundransvärd miljö och arkitektur. Du som vill få en större inblick och förståelse av fd Jugoslavien, och det som kom att kallas ”slaget om Mostar”. Historien är komplicerad och svår att förstå, med många olika uppfattningar om kriget. Egen tid i staden. Turen bjuder också på fina landskap i inlandet Bosnien-Hercegovina. Vi stannar till vid Potcitelj och pilgrimsplatsen Medjugore. En av Djurdjas egna favoritturer.

  Visa mer

  Du kan också passa på att testa någon av hotellets hälsoaktiviteter, ta ett skönt dopp i det resa havet eller kanske simma i hotellets inomhuspoolens (30 grader). Ett annat tips är att boka någon form av SPA—massage, pedikyr, manikyr etc. Fråga våra guider om tips.

  Middag på hotellet 19.00-21.00.

 3. Dag 3 Fredag

  Unesco staden Split och det romerska palatset från 300-talet

  Frukost 07.00-10.00

  Kroatiens vackraste stad?

  UTFÄRD I TILLÄGG: SPLIT. Kroatiens näst största stad Split är en bedårande vacker stad, och har ett antal år i rad blivit utnämnd till regionen Dalmatiens vackraste. Staden har ett av världens mest välbevarade  Palats från 300-talet, “Diocletianus Palats”. Från den palm kantade marmoresplanad når vi stadens shoppingstråk, cafeer, restauranger, gallerier mm. Se Utflykter

  Passar dig som önskar: vacker, historisk miljö, bra och billig shopping, en stor marknad med allt från blommor och mat, till kläder och prylar, egen tid för upptäckter i den levande men lugna miljön som det romerska palatset ger. En plats man absolut vill återvända till.  Evas favoritstad, alltid. (Vd/Ägare KRORES)

  Middag på hotellet 19.00-21.00.

 4. Dag 4, Lördag

  Landsbytur till familjen på landet - back to past - ger oss in inblick i tre generationers liv och traditioner & Panoramamiddag i solnedgång

  Frukost 07.00-10.00

  Landsbyturen tar oss till ett liv bakom bergen. Vi besöker en familj som väntar att ge sin berättelse från flera generationer. Den gamla gården med små stenhus är renoverad och bevarad med inredning och redskap som användes i dåtidens vardag. Vi får se när de tillreder en rätt som har kommit på UNESCOs varldsarvslista (!), “soparnik”. Förutom denna rätt får vi äta mer av det typiskt lokala, prova på drycker och inte minst lyssna till ägarens alla historier. Unik plats med god mat och trevlig stämning. Bussresan tar cirka 1 timme enkel väg. Se Utflykter.

  TILLVAL UTFLYKT: Landsbytur – Back to past 08.30-15.30 . 490kn

  TILLVAL UTFLYKT: Panoramamiddag vid solnedgång.

  Njut tillsammans med Panoramavy över Makarska stad och skärgård! Ni kan boka genom oss en mindre eller större grupp. Ni kan välja att boka lunch eller middag. Ofta väljer större grupper eller sällskap att äta en 2-rätters middag, eller lunch. Ofta erbjuder vi detta under veckan, eller så frågar ni våra guider på plats om det.

  Middag: 19.00-21.00

 5. Dag 5 Söndag

  Panoramakryssning längs Makarska Riviera

  Frukost: 07.00-10.00

  Idag reser vi på en härlig båttur som tar oss längs med kusten och gör ett stopp utmed någon av de fina kustorterna. Att se kusten och de vackra Biokovobergen från havet är en vacker och upplevelse. Vi reser omkring 10-tiden för att vara tillbaka omkring 15.00. Ombord på båten serveras en lättare lunch med dryck. Vi har bett vår kapten att se till att vår måltid får en liten “touch” av påsk denna långfredag. Ombord så njuter vi i trevligt sällskap.

  (Vår guide kommer att meddela er i god tid om båtresan istället går ut till den fina ön Brac och staden Bol. En plats där bland annat 2016 års Julkalender” spelades in. Byn har flera mysiga cafeeer längs med hamnen. Ett besök värt sin 500 meter långa promenad är att ta sig till klostret “Our Lady Of Grace”, från 1400-talet. Här finns en öppen trädgård med cafe, och är platsen för TV inspeningen bland annat. Den som är badsugen har två mycket fina stränder på båda sidorna om klostret. Annars kan man även ta sig till den kända stranden “Zlatni rat”, den gyllene udden. Det är ca 1,5 km att gå från båten. Små taxibåtar finns att boka på plats. )

  Middag på hotellet 19.00-21.00.

  Hälsoaktiviteter se anslagstavlan. Möjligheter till SPA-behandlingar på hotellet.

 6. Dag 6 Måndag

  Dubrovnik - ett paradis på jorden

  Frukost: 07.00-10.00

  UTFÄRD I TILLÄGG: Dubrovnik: Ett måste då man besöker Kroatien, säger många.

  Att det är ett paradis på jorden, det menade i alla fall George Bernard Shaw. Vi reser ca 14 mil söderut från Makarska. Vi passerar intressanta historiska platser som vår guide berättar mer om. Framme i Dubrovnik väntar staden att få berätta sin spännande historia från 1400-talet till modern tid. Se Utflykter.

  Passar dig som önskar:  att en gång i livet ha besökt det som sägs vara en av världens vackraste platser på jorden. Du får berättelser om Dubrovniks historia, staden, dess byggnader och härskare från romartiden till modern tid. Även egen tid att njuta av denna underbara plats. Passa på att gå upp på den gamla muren, eller i någon av stadens museum. Vår guide Djurdja bor här och kan sin stad mycket bra.

 7. Dag 7 Tisdag

  Lätt seniorvandring och cocktailmiddag i gamla stan

  Frukost:07.00-10.00

  TILLÄGGSUTFÄRD: “Lätt seniorvandring!

  TILLÄGGSUTFÄRD: ” Cocktailmiddag”

 8. Dag 8 Onsdag

  Hemresa—Tack för en fin vecka med oss och trevlig hemresa

  Hemresa och utcheckning. Se vår Infotavla med uppdaterad information gällande er hemresa (utcheckning, frukost, avresa, regler kring handbagage mm). Välkommen åter hälsar vi alla.

Pris & Datum

Avresa Hemkomst Pris Boka
2020-04-04 2020-04-11 6.995:- Boka
2020-04-15 2020-04-22 7.990:- Boka
2020-05-06 2020-05-13 8.990:- Boka
2020-06-03 2020-06-10 9.990:- Boka
2020-09-16 2020-09-23 10.290:- Boka
2020-09-23 2020-09-30 9.990:- Boka
2020-09-30 2020-10-07 9.590:- Boka
2020-10-07 2020-10-14 8.990:- Boka
2020-10-14 2020-10-21 7.990:- Boka

Flyg från Arlanda, Kastrup, Landvetter och Nyköping. Läs mer om Flygtider till Kroatien.

Att boka resa med oss

Våra resor går att boka här. Vid bokning på telefon med utskick av resematerial via post tillkommer en serviceavgift på 195:-.

Vid bokning direkt på www.krores.se kan du ta del av olika erbjudanden.

Bokar du på internet får du en bokningsbekräftelse samt faktura skickad till din mejladress. Du får även dina resehandlingar, reseprogram m.m mejlat ca 7 dagar före avresa.

OBS! Du ansvarar själv för att registrera dina uppgifter om namn enligt ditt pass. Är ditt namn felstavat vid bokningen av resan tillkommer ändringsavgift hos oss och flygbolaget. Det är även ditt ansvar att se så att alla dina uppgifter stämmer på bekräftelsen.

TILLÄGG ENKELRUM: 2.750:- per vecka (Dubbelrum eget bruk)
TILLÄGG EXTRA VECKA: 5.990:- per vecka och person.

Läs mer om KRORES Flygtider, flight nummer samt busstransfer.
Läs mer om vårt hotell Meteor, 4-stjärnigt.

Boende

Hotell Meteor****

 • Standard: 4-stjärnigt
 • Dubbelrum, enkelrum, svit med badkar (ej dusch)
 • Handikapprum 3 st (dusch)
 • Flertalet rum har sjöutsikt
 • Hiss till alla våningsplan
 • Balkong på alla rum
 • Avstånd havet: cirka 10 meter.
 • Avstånd centrum: 100 meter
 • Avstånd flygplats: 70 km
 • 25 meters inomhuspool (klor)
 • 25 meter utomhuspool
 • Internet på hotellet (ej rummen)
 • Wellness, bastu, gym, bankomat, frisör, shop, smyckesbutik, cafe, restaurang, konferensrum och samlingslokaler bland mycket mer.
 • Hotellet bjuder oftast på hotell underhållning ca 3dagar per vecka för alla hotellets gäster.
 • Hotell Meteor ligger beläget vid Makarska strandpromenad.Hela strandpromenaden kantas av restauranger, barer och butiker.
 • Galleri: https://www.hoteli-makarska.hr/en/our-hotels/hotel-meteor 
Extra vecka

Extra vecka

Lägg till en extra vecka på samma hotell, eller välj att resa veckan efter eller före till Dubrovnik. Du kan också välja en annan Temaresa. Läs...
KRORES Trygg

KRORES Trygg

Att bli sjuk i ett främmande land. Det finns tillfällen då man kan känna sig utelämnad och sårbar, oavsett ålder och resvana. Då man inte förstår...
Svensktalande guider

Svensktalande guider

På vårt resmål har vi alltid svensktalande guider vid utflykter och på vårt hotell, som finns tillgängliga dagligen. Vi kan vara uppemot fem svensktalande reseledare på...