Kultur, natur & historia

Rundresa “Klassiska Kroatien”

Höjdpunkter vid Kroatiens kustremsa och Bosnien-Hercegovinas inland

Pris Fr. 9.990:-

Klassiska rundresan till pärlor vid Kroatiens kust & inland

Fr.9990:- Rundresa genom Kroatien & Bosnien Hercegovinas pärlor du inte vill missa. Vi besöker de vackra Unesco platserna Split, Trogir, Dubrovnik och Mostar. De muslimska historiska platserna Blagaj och Potcitelj i Bosnien. Vi njuter av Kroatiens turkosblå Riviera och Imotskis gröna inland, tillsammans med suverän guide och skönt boende.

Rundresa i Kroatien ger en fin upplevelse och känsla av Kroatien från kust och inland till vackra öar. Fem utfärder till fantastiska pärlor som UNESCO platserna Split, Mostar, Dubrovnik och Trogir. En härlig båttur ut i den adriatiska skärgården och till den gröna ön Brac är ett måste när man reser till Kroatien, men även ett besök i det grönskande inlandet Imotski bakom bergsmassivet Biokovo. En växande med fortfarande oexploaterad region som kroaterna själva, och även vi ser som ett kroatiskt “Toscana”. En prisvärd kvalitetsresa av och tillsammans med oss som bor och lever i dessa länder. Med möjlighet att lägga till Montenegro och Sarajevo, vilket ger dig en 10 dagars resa med fler upplevelser.

Vad är det som skiljer våra rundresor från andras? Ja, det blir man oftast varse när man en gång valt resa med oss. Vi som sätter samman dagarna och resorna bor och lever själva i dessa länder. Det gör kanske resan lite mer detaljerad och genomtänkt, än när andra som inte varit på plats gör det. Dessutom är våra svensktalande lokalguider lite äldre, och har en enorm kunskap och servicekänsla. Det gör resorna helt klart kvalitativa. Dessutom ligger vi nog lägst i pris i denna nisch.

Med boende på denna plats – Makarska – har vi ett strategiskt bra utgångsläge för turer både norrut, söderut, till inlandet och Bosnien-Hercegovina samt skärgården. Det gör resan både bekväm och spännande, eftersom vi får se många olika sidor i både natur och kultur, av inte bara Kroatien, utan även av grannlandet Bosnien-Hercegovina.

Resan går just till en av kroaternas egna favoritplats, den charmiga kuststaden Makarska, som inramas av de fantastiska bergsmassiven Biokovo och grönskande skogar. Staden ligger 6 mil söder om staden Split och vi bor på våra poolhotell vid havet. Endast en liten promenadstig skiljer hotellet från stranden. Vi bor ett stenkast från den gamla stadens kärna, cirka 250 meter. Strandpromenaden kantas av restauranger, butiker kafeer, bagerier, gallerier, en liten marknad och mycket mer. Här är även utbudet av hälsobehandlingar stort, vilka du kan läsa mer om på hemsidan. Läs gärna mer i “Reseprogrammet” om vad som ingår dag för dag.

Highlights

 • 5 Unesco städer
 • Ottomanska Potcitelj
 • Imotski inland
 • Ett hotellboende
 • Kombination Sarajevo
 • Kombination Montenegro

Reseprogram

 1. Dag 1 Onsdag

  Ankomst till Makarska Riviera och 4-stjärniga hotell Meteor

  På flygplatsen möter vår guide upp vid ankomsten. I bussarnas vindruta ser ni KRORES plakat. Busstransfertid, se “Flyginformation“. Framme på hotellet bärs ditt bagage upp till ditt rum. Ni checkar personligen in genom att lämna in passet i receptionen. Det får ni tillbaka dagen efter.

  Visa mer

  Välkomstmöte – i konferensrummet tillsammans med vår personal. Alla hälsas välkomna och ni får träffa oss och era medresenärer i gruppen. Här ger vi information om utflykter, vad man kan göra under veckan, sevärdheter och informerar om andra praktiska detaljer som kan vara bra att känna till.

  Middag – Vi samlas denna första kväll utanför restaurangen ca kl:18.30 för att i god tid reservera bord att sitta vid under resten av veckan. (Första kvällen har hotellet många ankomster, varför det kan vara mycket gäster samtidigt denna kväll).

  Hjärtligt välkomna till vårt “Klassiska Kroatien” – en rundtur av det bästa, och med fast boende på en plats, direkt vid havet.

 2. Dag 2 Torsdag

  Tid för egna aktiviteter och stadsrundtur

  Denna dag har ni fritt för egna äventyr och ni upptäcker snabbt att Makarska har mycket att erbjuda. I denna pittoreska kuststad strosar vi genom medeltida gränder och njuter av atmosfären vid rivan, torget och den lilla hamnen.  På 1500-talet omgavs torget av en mur som idag kantas av vackra byggnader i barock och med den vita stenen från Brac.

  Visa mer

  Stadsvandring kl: 11.00-12.00 respektive 12.00-13.00. Vi går från hotellet längs med rivan och in till centrum av Makarska stad. Våra guider berättar lite mer om staden, sevärdheter och trevliga platser att besöka. Ni får även en liten orientring om staden för att lättare hitta under veckan. Turen ingår i seniorresan.

  Du kan också passa på att testa någon av hotellets hälsoaktiveter, ta ett skönt dopp i det resa havet eller kanske simma i hotellets inomhuspoolens (30 grader). Ett annat tips är att boka någon form av SPA—massage, pedikyr, manikyr etc. Fråga våra guider om tips.

 3. Dag 3 Fredag

  Skärgårdskryssning längs den vackra Dalmatinska kusten

  Båttur 08:45-17.30. Denna dag beger vi oss på en härlig panoramakryssning längs med kusten, och vi njuter i trevligt sällskap till lunch med dryck. Utflykten ingår i seniorresan.

 4. Dag 4, Lördag

  UNESCO staden Dubrovnik, som George Bernard Shaw menade var paradiset på jorden

  Dubrovnik: kl: 08.00-18.00. Efter frukost reser vi mot staden Dubrovnik, som George Bernard Shaw menade var paradiset på jorden. Längs med kustvägen söderut kör vi förbi intressanta historiska platser som vår guide berättar mer om. Framme i Dubrovnik väntar staden att få berätta sin spännande historia från 1400-talet till modern tid.

  Resan inkluderar buss, öronsnäckor vid guidning, svensktalande guide, lunch med dryck.

 5. Dag 5 Söndag

  Mostar, staden som förenar öst med väst, och bron ”Stari Most”

  Mostar: kl: 08.00-19.00. Vi reser mot staden Mostar i regionen Hercegovina i Bosnien-Hercegovina. Mest känd för att vara en av Hercegovinas mest attraktiva turistorter och för de hårda striderna under Bosnienkriget—i det som kom att kallas slaget om Mostar. Guidning och egen tid i staden. Resan inkl buss, svensktalande guide, lokal guide, lunch och dryck.

 6. Dag 6 Måndag

  Split stad och det vackra Palatset Diocletianus från 300-talet

  Split: Kl:08.30-17.00. Vad passar inte perfekt än att näst sista dagen resa en dryg timme bort, till Kroatiens näst största stad som är starkt förknippad med den romerske kejsaren Diocletianus och palatset från 300-talet. Från den palmkantade marmoresplanad når vi stadens shoppingstråk. Guidning av palatset och staden från förhistorisk till modern tid.  Egen tid för strövtåg, shopping med mera. Resan inkluderar buss, svensktalande guide, lunch med dryck.

 7. Dag 7 Tisdag

  Landsbytur med goda smaker och intryck från förr "Back to Past"

  Landsbytur: Kl: 08.00-13.30. Efter frukost väntar en resa som tar oss genom inlandets bergslandskap på väg till familjen som väntar att ge sin berättelse från flera generationer. Mat, kultur och natur är dagens tema. (Bussresa 1tim/väg). Resan inkluderar buss, svensktalande reseledare + engelsktalande värd, rejäl lunch med dryck.

 8. Dag 8 Onsdag

  Hemresa—Tack för en fin vecka med oss och trevlig hemresa

  Hemresa och utcheckning. Se vår Infotavla med uppdaterad information gällande er hemresa (utcheckning, frukost, avresa, regler kring handbagage mm).

  Välkommen åter hälsar vi alla./ KRORES TEAM

Pris & Datum

Avresa Hemkomst Pris Boka
2020-04-15 2020-04-22 11.990:- Boka
2020-09-23 2020-09-30 12.990:- Boka
2020-10-07 2020-10-14 11.990:- Boka

Våra resor går att boka här på nätet. Vid bokning på telefon tillkommer en serviceavgift på 195:-. Man får även tillgång till olika erbjudanden när man bokar via hemsidan. Det kan vara rabatt på utflykter eller annat. Aktuella erbjudanden ligger alltid synliga på hemsidan. Bokar du på internet får du en bokningsbekräftelse samt faktura skickad till din mejladress. Du får även dina resehandlingar, reseprogram m.m mejlat ca 7 dagar före avresa.

OBS! Du ansvarar själv för att registrera dina uppgifter om namn enligt ditt pass. Är ditt namn felstavat vid bokningen av resan tillkommer ändringsavgift hos oss och flygbolaget.  Det är även ditt ansvar att se så att alla dina uppgifter stämmer på bekräftelsen.

TILLÄGG ENKELRUM: 2.500:-  per vecka (Dubbelrum eget bruk)
TILLÄGG EXTRA VECKA: 5.990:- per vecka och person. Läs mer om extra veckor och kombinationesresor.

** Avresa från Göteborg: Vid ankomst kommer KRORES chaufför och möter upp er på flygplatsen. Vid avresa möter KRORES chaufför upp er på hotellet. Ni är själv ansvariga att se så ert bagage håller rätt vikt, samt att ert boardingkort är intakt. Läs mer om Våra flyg“. 

Flygtider, flight nummer, bagage  samt busstransfer. Läs mer på “Våra flygresor

Läs mer om vårt hotell Meteor, 4-stjärnigt.

Boende

Hotell Meteor****

 • Standard: 4-stjärnigt
 • Dubbelrum, enkelrum, svit med badkar (ej dusch)
 • Handikapprum 3 st (dusch)
 • Flertalet rum har sjöutsikt
 • Hiss till alla våningsplan
 • Balkong på alla rum
 • Avstånd havet: cirka 10 meter.
 • Avstånd centrum: 100 meter
 • Avstånd flygplats: 70 km
 • 25 meters inomhuspool (klor)
 • 25 meter utomhuspool
 • Internet på hotellet (ej rummen)
 • Wellness, bastu, gym, bankomat, frisör, shop, smyckesbutik, cafe, restaurang, konferensrum och samlingslokaler bland mycket mer.
 • Hotellet bjuder oftast på hotell underhållning ca 3dagar per vecka för alla hotellets gäster.
 • Hotell Meteor ligger beläget vid Makarska strandpromenad.Hela strandpromenaden kantas av restauranger, barer och butiker.
 • Galleri: https://www.hoteli-makarska.hr/en/our-hotels/hotel-meteor 
Extra vecka

Extra vecka

Lägg till en extra vecka på samma hotell, eller välj att resa veckan efter eller före till Dubrovnik. Du kan också välja en annan Temaresa. Läs...
Svensktalande guider

Svensktalande guider

På vårt resmål har vi alltid svensktalande guider vid utflykter och på vårt hotell, som finns tillgängliga dagligen. Vi kan vara uppemot fem svensktalande reseledare på...
KRORES Trygg

KRORES Trygg

Att bli sjuk i ett främmande land. Det finns tillfällen då man kan känna sig utelämnad och sårbar, oavsett ålder och resvana. Då man inte förstår...