En smakrik högtid

Påskresa till Kroatien

Kroatiens "Toscana" och vackra Riviera

Pris 8.990:-

Påskresan går till Makarska Riviera där vi njuter av högtiden med fyra utfärder inkluderade. Inlandet bjuder på påsklunch i genuin miljö på landet,  båtkryssning längs härliga Rivieran, en skön blom- & örtpromenad i botanisk trädgård, och ett besök på marknad med historisk stadsvandring i Makarska. Lägg gärna till Split, cocktail middag med mera.

Påskresa till Kroatiens Toscana & vackra Riviera

Påskresan går till Makarska Riviera där vi njuter av högtiden med fyra utfärder inkluderade. Inlandet bjuder på påsklunch i genuin miljö på landet,  båtkryssning längs härliga Rivieran, en skön blom- & örtpromenad i botanisk trädgård, och ett besök på marknad med historisk stadsvandring i Makarska. Lägg gärna till Split, cocktail middag med mera.

Välkommen till årets Påskresa som tar er till Makarska stad och Riviera. Veckan bjuder på fyra härliga utfärder tillsammans med vår svensktalande lokalguide. Vi trivs i gott sällskap och får uppleva god mat, musik och olika miljöer som har sin historia att berätta. Resan är en kombination av trivsel, avkoppling och dagar att uppleva det genuina livet i landet denna påsktid. Vi får mycket utbyte av vår guides både djupa och lättsamma historier om de platser vi besöker, men också om landet i stort.

Vi bor bekvämt i staden och på ett hotell Meteor som ligger alldeles vid havet, endast ett stenkast från stadens kärna. Den lilla pittoreska byn vi bor i har många butiker, cafeer och restauranger som kantas längs med Rivan. Den gamla staden har en vacker kyrka, liten marknad, konstgallerier och museum att besöka. För den som vill finns fina SPA möjligheter på hotellet. Det finns alltid något att göra för alla olika smaker.

Läs mer om hela veckans Program i fliken “Reseprogram” ovan.

Hjärtligt välkomna till en resa med mycket kultur, trivsel och många vackra miljöer!

 

 

 1. Dag 1 Onsdag

  Välkommen till den vackra Rivieran på Makarska - stadsguidning i staden & besök på torgmarknad

  Denna första dag hälsas vi alla välkomna till en Påskresa på Makarska Riviera tillsammans med KRORES. Välkomstdrink vid ankomst och välkomstmöte före middag. Middag serveras kl: 19-21 på hotellets restaurang.

  Under eftermiddagen beger vi oss ut i den lilla staden Makarska för att bekanta oss lite mer. Vår guide berättar om stadens historia och ger er en orientering i staden och de möjligheter som erbjuds under veckan. Vi går förbi den lokala torgmarknaden, St. PEterskyrkan, halvön Sveti Petar mm. Under vår promenad bjuds vi på lite dryck och tilltugg. Möjlighet att lägga till för lunch i staden 150kn inkl. dryck.

  För den som önskar så gör vi en 2 km promenad till den heliga platsen Veprice före vårt välkomstmöte. Det är en skön promenad längs med asfalterad strandpromenad större delen av sträckan.

 2. Dag 2 Torsdag

  Skärtorsdag njuter vi av en kortare blom- och örtvandring i botanisk trädgård

 3. Dag 3 Fredag

  Långfredag reser vi på en härlig båtkryssning med påsklunch på havet

 4. Dag 4 Lördag

  Påskafton upplever vi inlandets charm med påsktraditioner från tre generationer i det vi kallar Kroatiens Toscana

 5. Dag 5 Söndag

  Unescostaden Split och det romerska Palatset från 300-talet

  Utflykt i tillägg: 450 kn (påskpris)

 6. Dag 6 Måndag

  Avslutningsmiddag med cocktail vid stranden

  Tillägg: 300kn

 7. Dag 7 Tisdag

  Hemresa

Avresa Hemkomst Pris Boka
2019-04-17 2019-04-24 8.990:- Boka

Hotell Meteor****

 • Standard: 4-stjärnigt
 • Dubbelrum, enkelrum, svit med badkar (ej dusch)
 • Handikapprum 3 st (dusch)
 • Flertalet rum har sjöutsikt
 • Hiss till alla våningsplan
 • Balkong på alla rum
 • Avstånd havet: cirka 10 meter.
 • Avstånd centrum: 100 meter
 • Avstånd flygplats: 70 km
 • 25 meters inomhuspool (klor)
 • 25 meter utomhuspool
 • Internet på hotellet (ej rummen)
 • Wellness, bastu, gym, bankomat, frisör, shop, smyckesbutik, cafe, restaurang, konferensrum och samlingslokaler bland mycket mer.
 • Hotellet bjuder oftast på hotell underhållning ca 3dagar per vecka för alla hotellets gäster.
 • Hotell Meteor ligger beläget vid Makarska strandpromenad.Hela strandpromenaden kantas av restauranger, barer och butiker.
 • Galleri: https://www.hoteli-makarska.hr/en/our-hotels/hotel-meteor