En smakrik högtid

Påskresa till Kroatien

Pris 9.990:-

Påskresa till Kroatiens Toscana & vackra Riviera

Påskresan går till Makarska Riviera där vi njuter av högtiden med fyra utfärder inkluderade. Inlandet bjuder på påsklunch i genuin miljö på landet,  båtkryssning längs härliga Rivieran, en skön blom- & örtpromenad i botanisk trädgård, och ett besök på marknad med historisk stadsvandring i Makarska. Lägg gärna till Split, cocktail middag med mera.

Påskresan går till Makarska Riviera där vi njuter av högtiden med fyra utfärder inkluderade. Inlandet bjuder på påsklunch i genuin miljö på landet,  båtkryssning längs härliga Rivieran, en skön blom- & örtpromenad i botanisk trädgård, och ett besök på marknad med historisk stadsvandring i Makarska. Lägg gärna till Split, cocktail middag med mera.

Highlights

Välkommen till årets Påskresa som tar er till Makarska stad och Riviera. Veckan bjuder på fyra härliga utfärder tillsammans med vår svensktalande lokalguide. Vi trivs i gott sällskap och får uppleva god mat, musik och olika miljöer som har sin historia att berätta. Resan är en kombination av trivsel, avkoppling och dagar att uppleva det genuina livet i landet denna påsktid. Vi får mycket utbyte av vår guides både djupa och lättsamma historier om de platser vi besöker, men också om landet i stort.

Vi bor bekvämt i staden och på ett hotell Dalmacija som ligger alldeles vid havet, endast ett stenkast från stadens kärna. Den lilla pittoreska byn vi bor i har många butiker, cafeer och restauranger som kantas längs med Rivan. Den gamla staden har en vacker kyrka, liten marknad, konstgallerier och museum att besöka. För den som vill finns fina SPA möjligheter på hotellet. Det finns alltid något att göra för alla olika smaker.

Läs mer om hela veckans Program i fliken “Reseprogram” ovan.

Hjärtligt välkomna till en resa med mycket kultur, trivsel och många vackra miljöer!

 

 

Reseprogram

 1. Dag 1 Onsdag

  Välkommen till den vackra Rivieran på Makarska - stadsguidning i staden & besök på torgmarknad

  Denna första dag hälsas vi alla välkomna till en Påskresa på Makarska Riviera tillsammans med KRORES. Välkomstdrink vid ankomst och välkomstmöte före middag. Middag serveras kl: 19-21 på hotellets restaurang.

  Under eftermiddagen beger vi oss ut i den lilla staden Makarska för att bekanta oss lite mer. Vår guide berättar om stadens historia och ger er en orientering i staden och de möjligheter som erbjuds under veckan. Vi går förbi den lokala torgmarknaden, St. Peterskyrkan, halvön Sveti Petar mm. Under vår promenad bjuds vi på lite dryck och tilltugg. Möjlighet att lägga till för lunch i staden 150kn inkl. dryck.

  För den som önskar så gör vi en 2 km promenad till den heliga platsen Veprice före vårt välkomstmöte. Det är en skön promenad längs med asfalterad strandpromenad större delen av sträckan.

 2. Dag 2 Torsdag

  Skärtorsdag njuter vi av en kortare blom- och örtvandring i botanisk trädgård

  Frukost 07.00-10.00. Idag njuter vi av att efter frukost (cirka kl: 10.00) resa med minibussar en bit upp i bergen, till Veliko Brdo som ligger cirka 3 km från vårt hotell. Härifrån gör vi en skön promenad på cirka 300-450 höjdmeter. Vi går längs med en grusväg och bitvis stigar på gräs. Under vår promenad på runt 5 km passerar vi gamla ruiner, olivlundar, skog tills att vi kommer fram till den vilda botaniska trädgården. Här finns representerat örter och blommor som växer i hela Biokovo naturpark. Man kan säga att platsen är en miniatyr av Biokovos flora och fauna. Vår guide berättar mer om den gamla platsen “Kotisina” som vi kommer till. Namnet på byn betyder stillhet och här finner vi verkligen ett lugn. Här finns ett gammalt kloster från 1400-talet som för närvarande är under restaurering. Vill och har ork, så kan man promenera cirka 100 meter uppåt, från centrum av trädgården för att se klostrets byggnad på nära håll.  Vi dukar upp för en enklare picknick lunch med ost, skinka, bröd och vin.

  Minibussar tillbaka till hotellet.

  OBS. Vi går i långsam takt tillsammans hela vägen. Även om det är  grusväg respektive skogsstig så bör man ha bra stabila skor (gymnastiksko). Man är själv ansvarig att bedöma om man klarar av att gå hela vägen utifrån vår beskrivning. Vill man avstå från promenaden utgår ingen ersättning eller byte till annan utfärd. Vi kan dock erbjuda en liten rabatt på utfärd till Split eller Dubrovnik om man hellre reser med på den. (Värde ca: 45sek). Om man måste avbryta sin promenad ser vi till att ni får en taxi tillbaka till hotellet. Den betalas direkt på plats i så fall. (60 Kuna).

  Middag på hotellet 19.00-21.00. Hälsoaktiviteter se anslagstavlan. Möjligheter till SPA-behandlingar på hotellet.

   

   

 3. Dag 3 Fredag

  Långfredag reser vi på en härlig båtkryssning med påsklunch på havet

  Frukost 07.00-10.00.

  Idag reser vi på en härlig båttur som tar oss längs med kusten och gör ett stopp utmed någon av de fina kustorterna. Att se kusten och de vackra Biokovobergen från havet är en vacker och upplevelse. Vi reser omkring 10-tiden för att vara tillbaka omkring 15.00. Ombord på båten serveras en lättare lunch med dryck. Vi har bett vår kapten att se till att vår måltid får en liten “touch” av påsk denna långfredag. Ombord så njuter vi i trevligt sällskap.

  (Vår guide kommer att meddela er i god tid om båtresan istället går ut till den fina ön Brac och staden Bol. En plats där bland annat 2016 års Julkalender” spelades in. Byn har flera mysiga cafeeer längs med hamnen. Ett besök värt sin 500 meter långa promenad är att ta sig till klostret “Our Lady Of Grace”, från 1400-talet. Här finns en öppen trädgård med cafe, och är platsen för TV inspeningen bland annat. Den som är badsugen har två mycket fina stränder på båda sidorna om klostret. Annars kan man även ta sig till den kända stranden “Zlatni rat”, den gyllene udden. Det är ca 1,5 km att gå från båten. Små taxibåtar finns att boka på plats. )

  Middag på hotellet 19.00-21.00. Hälsoaktiviteter se anslagstavlan. Möjligheter till SPA-behandlingar på hotellet.

 4. Dag 4 Lördag

  Påskafton upplever vi inlandets charm med påsktraditioner från tre generationer i det vi kallar Kroatiens Toscana

  Frukost 07.00-10.00. Denna dag tar vi oss med buss inåt landet och bakom de ståtliga Biokovobergen. Landsbyturen tar oss till ett liv bakom bergen. Vi besöker en familj som väntar att ge sin berättelse från flera generationer. Den gamla gården med små stenhus är renoverad och bevarad med inredning och redskap som användes i dåtidens vardag. Vi får se när de tillreder en rätt som har kommit på UNESCOs varldsarvslista (!), “soparnik”. Förutom denna rätt får vi äta mer av det typiskt lokala, prova på drycker och inte minst lyssna till ägarens alla historier. Unik plats med god mat och trevlig stämning. Bussresan tar cirka 1 timme enkel väg.

  Middag på hotellet 19.00-21.00. Hälsoaktiviteter se anslagstavlan. Möjligheter till SPA-behandlingar på hotellet.

 5. Dag 5 Söndag

  UNESCO staden Dubrovnik, ett paradis på jorden 

  Frukost 07.00-10.00.

  Vi beger oss med buss direkt efter frukost, cirka kl: 08.00 (Se uppdaterat Program på vår anslagstavla på destinationen). Beräknas vara åter kl: 19.00.

  Att det är ett paradis på jorden, det menade i alla fall George Bernard Shaw. Vi reser ca 14 mil söderut från Makarska. Vi passerar intressanta historiska platser som vår guide berättar mer om. Framme i Dubrovnik väntar staden att få berätta sin spännande historia från 1400-talet till modern tid.

  Passar dig som önskar:  att en gång i livet ha besökt det som sägs vara en av världens vackraste platser på jorden. Du får berättelser om Dubrovniks historia, staden, dess byggnader och härskare från romartiden till modern tid. Även egen tid att njuta av denna underbara plats. Passa på att gå upp på den gamla muren, eller i någon av stadens museum. Vår guide Djurdja bor här och kan sin stad mycket bra.

  Pris: 580kn (I resan ingår buss, svensktalande guide,ev inträden – OBS! Besök på stadsmuren kostar cirka 200kn. Tillägg lunch kostar cirka 100kn.

  Middag på hotellet 19.00-21.00. Hälsoaktiviteter se anslagstavlan. Möjligheter till SPA-behandlingar på hotellet.

 6. Dag 6 Måndag

  Unescostaden Split och det romerska Palatset från 300-talet & Avslutningsmiddag med cocktail vid stranden

  Frukost kl: 07-00-10.00.

  Idag har vi möjlighet att resa till UNESCO staden Split endast 65 km från vårt hotell. Vi reser cirak kl: 08.30 på morgonen och beräknas vara åter på hotellet kl: 18.00. (Se uppdaterat Program på vår anslagstavla på destinationen).

  Kroatiens vackraste stad? Kroatiens näst största stad Split är en bedårande vacker stad, och har ett antal år i rad blivit utnämnd till regionen Dalmatiens vackraste. Staden har ett av världens mest välbevarade  Palats från 300-talet, “Diocletianus Palats”. Från den palm kantade marmoresplanad når vi stadens shoppingstråk, cafeer, restauranger, gallerier mm.

  Passar dig som önskar: vacker, historisk miljö, bra och billig shopping, en stor marknad med allt från blommor och mat, till kläder och prylar, egen tid för upptäckter i den levande men lugna miljön som det romerska palatset ger. En plats man absolut vill återvända till.  Evas favoritstad, alltid. (Vd/Ägare KRORES)

  Pris: 450kn (ord. 490kn).  (I resan ingår buss, svensktalande guide, eventuella inträden. Tillägg lunch kostar cirka 100kn.

  Coctail middag: 300kn (Måste bokas Ankomstdagen)

  Istället för att äta middag på hotellet så äter ni lunch och följer med på en lite finare middag ute i staden. Fråga våra guider vad menyn består i. Dryck ingår.

  Middag på hotellet 19.00-21.00. Hälsoaktiviteter se anslagstavlan. Möjligheter till SPA-behandlingar på hotellet.

 7. Dag 7 Tisdag Skavsta, Onsdag Arlanda och Kastrup, Torsdag Landvetter

  Hemresa

  Frukost:

  Hemresa- veckan anpassas utifrån era hemresetider och ankomster.

Pris & Datum

Avresa Hemkomst Pris Boka
2020-04-08 2020-04-15 9.990:- Boka

Boende

Hotell Dalmacija ***

 • Standard: 3-stjärnigt
 • Antal rum: 190
 • Dubbelrum, enkelrum, svit med badkar (ej dusch)
 • Apartment
 • Rummen ligger placerade på sidovy till havet
 • Hiss till alla våningsplan
 • Balkong på alla rum
 • Avstånd havet: rakt utanför
 • Avstånd centrum: 450meter
 • Avstånd flygplats: 70 km
 • 25 meter utomhuspool (rundformad)
 • Internet på hotellet (ej rummen)
 • Gym, bankomat, restaurang, stor lounche med bar
 • Hotellet bjuder oftast på hotell underhållning ca 3dagar per vecka för alla hotellets gäster.
 • Hotell Dalmacija ligger beläget vid Makarska strandpromenad.Hela strandpromenaden kantas av restauranger, barer och butiker.
 • Galleri: https://www.hoteli-makarska.hr/en/our-hotels/hotel-dalmacija