Riviera, bad & SPA, städer & kultur

Åtta dagar och tre länder

En sant idyllisk kombination - Kroatien, Montenegro & Bosnien-Hercegovina

Pris Fr 9.990:-

Tre länder, sagolika Unesco städer, SPA & Adriatiska havet

Resan går till vackra “Mlini” i södra Kroatien som bjuder på sköna bad, promenader & SPA. Vi bor vid havet och väljer vilka utfärder vi vill lägga till. En heldag i vackra Montenegro eller Bosnien. En resa där du kommer till tre av Balkans vackra länder. Följ med och njut!

Får vi välja tar vi gärna allt det bästa på samma gång. Vi har gjort verklighet av drömmen och checkar in vid sydliga Kroatiens kustlinje, och gör utflykter i tillägg till Montenegro och Bosnien. En resa fylld av kulturella upplevelser och en rogivande plats att vara på. Läs mer om vårt innehåll nedan.

Highlights

Äntligen har vi funnit vår plats i södra Kroatien för våra Seniorresor. Vår första tur hit hade vi i oktober 2018. Gästerna var mycket nöjda och resan överträffade mångas förväntningar:

“Hej Eva ! Nu har vi kommit tillbaka efter en väldigt fin vecka ( 13-20 okt.) i Kroatien. Min hustru och jag har rest väldigt mycket och om vi jämför alla resor vi gjort kan vi säga att detta var bland de bästa. Dessutom var det perfekt väder med mycket sol och god mat med temp. som var lagom varmt för oss norrlänningar. Vi vill bara tacka dig för en fantastisk väl organiserad resa med bra information och  en alldeles utmärkt guide (Djurdja). Vi har redan börjat titta på Ert reseutbud.”

Vi reser söder om Dubrovnik och kommer till den lilla platsen Mlini i Kroatien.  Det är en liten rofylld idyll vid havet som ligger inbäddad bland oliv– och apelsinträd och ståtliga cypresser.

Vi bor på hotell ***Astarea som ligger i en vik, omsluten av hav och berg.  Mlini är den perfekta platsen för sköna dagar vid havet, promenader till någon av de närliggande byarna Srebreno, Cavtat med flera, och hotellet erbjuder fina SPA behandlingar till förmånliga priser. Här finner man några få men bra grillrestauranger invid hamnen. Och inte minst—det ger oss möjligheten för dagliga utflykter till grannlandet Montenegro.

Resmålet passar både den som uppskattar småskalighet, bekvämt boende, fina bad och SPA, och kulturella upplevelser i Montenegro.—Välkomna!

Läs mer om innehållet under veckan. Detaljerat program dag för dag finner ni i fliken RESEPROGRAM.


Sagolika Unesco platserna Kotor och Perast i Montenegro

Vi besöker staden Kotor, som är en av de bäst bevarade medeltida städer i östra Medelhavet. Tvåtusen år av historia har lämnat spår efter sig genom den arkitektur man ser här; byggnader, torn, gator, torg, stadsmurar, portalet och kyrkor. Själva staden Kotor är omgiven av en 4 km lång ringmur och sedan 1979 är staden upptagen på UNSECOS världsarvslista.

Efter vårt stopp på denna vackra plats reser vi vidare till den sagolika platsen ”Perast” som också den återfinns på UNESCOS lista som skyddad tack vare många av de historiska och bevarade monument. Perast ligger i en fjord, omgiven av höga berg. Det sägs vara Europas sydligast fjord och är listad som en av världens tio vackraste. Det är en sagolik juvel, utan överdrift. (Ca pris: 950kr inkl buss, guide, lunch, entreavgift )


Den vackra staden Budva i Montenegro

Gamla stan ligger på en liten halvö och representerar en skattki av kulturarv. Här korsas små gator och torg med byggnader, bland annat Sv. Tjorica, Sv. Ivan med flera. Runt omkring ligger restauranger, cafeer och en mängd med butiker, många trendiga och lite dyrare. I Budva ligger också den kända lilla halvön Sv. Stefan som tidigare beboddes av pirater men som idag fungerar som lyxhotell.  Även Budva gamla stad finns med på UNESCOS världsarvslista. (Ca pris: 950kr inkl buss, guide, lunch, entreavgift)


Dubrovnik i kvällsskrud och aftonmiddag i gamla staden

Några har kanske redan besökt staden Dubrovnik med oss, då vi bott i Makarska. Denna gång har vi endat tio kilometer till staden och får därför tid att gå upp på muren. Vi reser hit under eftermiddagen (ca 16.00 för att uppleva denna pärla i kvällsskrud. Vi börjar med en promenad längs med stenmuren, för att senare gå in i Rektorspalatsets vackra byggnad (ingick inte heller fr Makarska utflykten) samt några flera historiska byggnader. Vi äter en 2 rätters middag tillsammans och strosar runt i staden när skymningen kommer. Att uppleva muren, insidan av de kulturskyddade byggnaderna och Dubrovnik i middagstid, jaa, det är en annorlunda upplevelse än den vi kanske upplevt tidigare. (Ca pris: INGÅR 650kr


Vinprovning och kulturlandskap i Bosnien-Hercegovian, Trebinje 

Denna tur erbjuder vi framförallt till grupper under 2019.


UTFLYKTER I TILLÄGG

Under veckan kan ni boka våra utflykter på plats i Kroatien. Priserna är preliminära och kan ändras till er beräknade ankomst och slutligt veckoprogram, om underleverantörer ändrar förutsättningar, valutakurs, skatter etc.

 

 

Reseprogram

 1. Dag 1 Tisdag

  Välkommen till Dubrovniks Riviera

  Vår guide Djurdja möter upp er på flygplatsen i Dubrovnik. Transfer från flygplatsen till vårt hotell, cirka 20 minuter. Under eftermiddagen går ni tillsammans på en kortare promenad på den lilla orten, och vi har en rundvisning av hotellet. Gemensam lunch erbjuds alla gäster att köpa till på plats. Före middag kl: 19.00 samlas vi för ett informationsmöte om vad som händer under veckan, vilka utflykter man kan köpa till. (Budva, Kotor & Perast samt Trebinje med flera.)

  Musik och underhållning på hotellet. Möjlighet att lägga till olika hälsobehandlingar på hotellet.

  Middag: 19.00-21.00

 2. Dag 2 Onsdag

  Vi njuter av den vackra Rivieran med promenad till Srebreno stad

  Frukost: 07.00-10.00

  Efter en god första nattsömn vaknar vi upp på denna härliga plats. Dagen har vi för oss själva eller tillsammans med våra resevänner till att göra oss hemmastadda på denna plats. För den som vill gör vi en gemensam promenad till den närliggande staden Srebreno, som ligger cirka 1 km från vårt hotell. En skön dagspromenad för den som vill röra på sig. Staden Srebreno har ett stort shoppingcenter och är närmaste större staden, före Dubrovnik.

  Musik och underhållning på hotellet. Möjlighet att lägga till olika hälsobehandlingar på hotellet.

  Middag: 19.00-21.00

 3. Dag 3 Torsdag

  Dubrovnik i kvällsskrud och rustik middag

  Frukost: 07.00-10.00

  Dubrovnik i kvällsskrud och aftonmiddag i gamla staden

  Några har kanske redan besökt staden Dubrovnik med oss, då vi bott i Makarska. Denna gång har vi endast tio kilometer till staden och får därför tid att gå upp på muren. Vi reser hit under eftermiddagen (ca 14.00 för att uppleva denna pärla i kvällsskrud. Vi börjar med en promenad längs med stenmuren, för att senare gå in i Rektorspalatsets vackra byggnad samt några flera historiska byggnader. Vi äter en 2 rätters middag tillsammans och strosar runt i staden när skymningen kommer. Att uppleva muren, insidan av de kulturskyddade byggnaderna och Dubrovnik i middagstid, jaa, det är en annorlunda upplevelse än den vi kanske upplevt tidigare. (Utfärden ingår i resan. OBS! Promenaden på muren som är inkluderad är ej prissatt lokalt ännu, och har stigit årligen. Varför ett tillägg på denna kan komma i efterhand på plats)

  Musik och underhållning på hotellet. Möjlighet att lägga till olika hälsobehandlingar på hotellet.

 4. Dag 4 Fredag

  Frukost: 07.00-10.00

   

  Musik och underhållning på hotellet. Möjlighet att lägga till olika hälsobehandlingar på hotellet.

  Middag: 19.00-21.00 på hotellet.

 5. Dag 5 Lördag

  Montenegros pärla Budva och Sagolika Unesco platserna Kotor och Perast

  Frukost: 07.00-10.00

  Vi besöker staden Kotor, som är en av de bäst bevarade medeltida städer i östra Medelhavet. Tvåtusen år av historia har lämnat spår efter sig genom den arkitektur man ser här; byggnader, torn, gator, torg, stadsmurar, portalet och kyrkor. Själva staden Kotor är omgiven av en 4 km lång ringmur och sedan 1979 är staden upptagen på UNSECOS världsarvslista.

  Efter vårt stopp på denna vackra plats reser vi vidare till den sagolika platsen Perast som också den återfinns på UNESCOS lista som skyddad tack vare många av de historiska och bevarade monument. Perast ligger i en fjord, omgiven av höga berg. Det sägs vara Europas sydligast fjord och är listad som en av världens tio vackraste. Det är en sagolik juvel, utan överdrift. (Pris: 950kr inkl buss, guide, lunch, entreavgifter )

  Gamla stan ligger på en liten halvö och representerar en skattki av kulturarv. Här korsas små gator och torg med byggnader, bland annat Sv. Tjorica, Sv. Ivan med flera. Runt omkring ligger restauranger, cafeer och en mängd med butiker, många trendiga och lite dyrare. I Budva ligger också den kända lilla halvön Sv. Stefan som tidigare beboddes av pirater men som idag fungerar som lyxhotell.  Även Budva gamla stad finns med på UNESCOS världsarvslista. (Ca pris: 950kr inkl buss, guide, lunch, entreavgift)

  Musik och underhållning på hotellet. Möjlighet att lägga till olika hälsobehandlingar på hotellet.

  Middag: 19.00-21.00 på hotellet.

 6. Dag 6 Söndag

  Landsbytur med vinprovning i Bosnien

  Frukost: 07.00-10.00

  Vinprovning och kulturlandskap i Bosnien-Hercegovian, Trebinje .Denna tur erbjuder vi framförallt till grupper under 2019 eller om minst 8 personer anmäler sig till denna.

  Musik och underhållning på hotellet. Möjlighet att lägga till olika hälsobehandlingar på hotellet.

  Middag: 19.00-21.00

 7. Dag 7 Måndag

  Gemensam cocktail middag vid stranden

 8. Dag 8 Tisdag

  Hemresa

Pris & Datum

Avresa Hemkomst Pris Boka
2020-04-14 2020-04-21 10.990:- * All inclusive Boka
2020-05-05 2020-05-12 11.990:-* All inclusive Boka
2020-10-06 2020-10-13 10.990:-*All inclusive Boka
2020-10-13 2020-10-20 10.590:- *All inclusive Boka

Boende

Boende Astarea *** Mlini Dubrovnik

 • Standard: 3-stjärnigt hotell i två byggnader
 • Dubbelrum (duschkabin)
 • Handikapprum -förfrågan
 • Flertalet rum har sidovy mot hav el. trädgård
 • Hiss till alla våningsplan
 • Balkong på alla rum
 • Avstånd havet: cirka 50 meter.
 • Avstånd stad Srebreno: 1,5 km
 • Avstånd flygplats: 25 km
 • Inomhuspool (klor)
 • Utomhuspool (havsvatten + klor)
 • Internet på hotellet
 • Wellness, bastu, gym, bankomat, frisör, shop, cafe, restaurang, konferensrum och samlingslokaler bland mycket mer.
 • Hotellet bjuder oftast på hotell underhållning ca 3-5dagar per vecka för alla hotellets gäster.
 • Hotell Astarea ligger beläget vid strandpromenad.
 • Mer om boendet: https://www.dubrovnik-riviera-hotels.hr/hotel-astarea-in-dubrovnik 
KRORES Trygg

KRORES Trygg

Att bli sjuk i ett främmande land. Det finns tillfällen då man kan känna sig utelämnad och sårbar, oavsett ålder och resvana. Då man inte förstår...
Extra vecka

Extra vecka

Lägg till en extra vecka på samma hotell, eller välj att resa veckan efter eller före till Dubrovnik. Du kan också välja en annan Temaresa. Läs...
Svensktalande guider

Svensktalande guider

På vårt resmål har vi alltid svensktalande guider vid utflykter och på vårt hotell, som finns tillgängliga dagligen. Vi kan vara uppemot fem svensktalande reseledare på...