Harmoniska & aktiva dagar

Hälsoresa till Kroatien

En mix av god mat, sköna promenader, SPA, hälsoaktiviteter och kulturella upplevelser

Pris Fr. 9.995:-

Följ med på rofyllda dagar vid berg och riviera. Vi njuter av vårt strandnära 4-stjärniga hotell med inom- och utomhuspool, en skön blom och örtvandring i vild botanisk trädgård, en kustvandring till en närliggande by, dagliga hälsoaktiviteter så som yoga, pilates, zumba med mera. Men även en valfri SPA behandling på hotellet.

Följ med på rofyllda dagar vid berg och riviera. Vi njuter av vårt strandnära 4-stjärniga hotell med inom- och utomhuspool, en skön blom och örtvandring i vild botanisk trädgård, en kustvandring till en närliggande by, dagliga hälsoaktiviteter så som yoga, pilates, zumba med mera. Men även en valfri SPA behandling på hotellet.

Highlights

Hälsoresan till Kroatien går till den charmiga kuststaden Makarska, som inramas av de fantastiska bergsmassiven Biokovo och grönskande skogar. Staden ligger 6 mil söder om staden Split och vi bor på det 4-stjärniga hotell Meteor beläget direkt vid havet. Endast en liten promenadstig skiljer hotellet från stranden. Vi bor ett stenkast från den gamla stadens kärna, cirka 250 meter. Strandpromenaden kantas av restauranger, butiker kafeer, bagerier, gallerier, en liten marknad och mycket mer. Här är även utbudet av hälsobehandlingar stort, vilka du kan läsa mer om på hemsidan.

Veckan bjuder på ett garanterat bekvämt boende vid stad och hav, och i resan ingår halvpension (frukost och middag) och sköna trivsamma aktiviteter och utfärder. På plats på hotellet har vi vår svensktalande personal som erbjuder en fantastisk service och utflykter, bland annat till Split, Dubrovnik, Mostar, Vinprovning, Vandring med flera. Läs mer om utflykter

Reseprogram

 1. Dag 1 Onsdag

  Varmt välkomna till hälsoresan till Makarska Riviera

  På flygplatsen möter våra svensktalande guider upp vid ankomsten. I bussarnas vindruta ser ni KRORES plakat. Busstransfertid, se Flyginformation”. Framme på hotellet bärs ditt bagage upp till ditt rum. Ni checkar personligen in genom att lämna in passet i receptionen. Det får ni tillbaka dagen efter.

  Visa mer

  Välkomstmöte – i Meteors konferensrum tillsammans med vår personal. Alla hälsas välkomna och ni får träffa oss och era medresenärer i gruppen. Här ger vi information om utflykter, vad man kan göra under veckan, sevärdheter och informerar om andra praktiska detaljer som kan vara bra att känna till. (Ingår  i resan)

  Middag – Vi samlas denna första kväll utanför restaurangen ca kl:18.30 för att i god tid reservera bord att sitta vid under resten av veckan. (Första kvällen har hotellet många ankomster, varför det kan vara mycket gäster samtidigt denna kväll).

 2. Dag 2 Torsdag

  SPA-behandling och egen tid i Makarska & kustvandring med vinprovning på eftermiddagen

  Frukost 07.00-10.00

  Denna dag har ni fritt för egna äventyr och ni upptäcker snabbt att Makarska har mycket att erbjuda. I denna pittoreska kuststad strosar vi genom medeltida gränder och njuter av atmosfären vid rivan, torget och den lilla hamnen. På 1500-talet omgavs torget av en mur som idag kantas av vackra byggnader i barock och med den vita stenen från Brac.

  Visa mer

  CITYGUIDNING MAKARSKA kl: 11.00-12.00 respektive 12.00-13.00. Vi går från hotellet längs med rivan och in till centrum av Makarska stad. Nytt för i år 2019 är att vi gör en större guidning av staden Makarska där vi bor. Under en timme promenerar vi tillsammans med våra svensktalande guider, som berättar mer om platsen och dess historia. Vi får även provsmaka lite kroatiska snacks och dryck, som en första smak av Kroatien. (ingår i resan)

  Du kan också passa på att testa någon av hotellets hälsoaktiviteter, ta ett skönt dopp i det resa havet eller kanske simma i hotellets inomhuspoolens (30 grader). Ett annat tips är att boka någon form av SPA—massage, pedikyr, manikyr etc. Fråga våra guider om tips.

  Middag kl: 19.00-21.00

 3. Dag 3 Fredag

  Unesco staden Split och det romerska palatset från 300-talet

  Frukost kl: 07.00-10.00

  Tilläggsutfärd Split: Vad passar inte perfekt än att näst sista dagen resa till Kroatiens näst största stad. Den är starkt förknippad med den romerske kejsaren Diocletianus och palatset från 300-talet. Från den palmkantade marmoresplanad når vi stadens shoppingstråk. Guidning av palatset och staden från förhistorisk till modern tid. Läs mer på våra utflykter.

  Middag kl: 19.00-21.00

 4. Dag 4 Lördag

  Skön blom- och örtpromenad till botanisk vild trädgård

  Frukost 07.00-10.00.

  Idag njuter vi av att efter frukost (cirka kl: 10.00) resa med minibussar en bit upp i bergen, till Veliko Brdo som ligger cirka 3 km från vårt hotell. Härifrån gör vi en skön promenad på cirka 300-450 höjdmeter. Vi går längs med en grusväg och bitvis stigar på gräs. Under vår promenad på runt 5 km passerar vi gamla ruiner, olivlundar, skog tills att vi kommer fram till den vilda botaniska trädgården. Här finns representerat örter och blommor som växer i hela Biokovo naturpark. Man kan säga att platsen är en miniatyr av Biokovos flora och fauna. Vår guide berättar mer om den gamla platsen “Kotisina” som vi kommer till. Namnet på byn betyder stillhet och här finner vi verkligen ett lugn. Här finns ett gammalt kloster från 1400-talet som för närvarande är under restaurering. Vill och har ork, så kan man promenera cirka 100 meter uppåt, från centrum av trädgården för att se klostrets byggnad på nära håll.  Vi dukar upp för en enklare picknick lunch med ost, skinka, bröd och vin. (ingår i resan)

  Minibussar tillbaka till hotellet alternativt kan man fortsätta promenad till den närliggande byn Tucepi och vidare tillbaka till Makarska. Yttelrigare cirka 7 km att gå.

  OBS. Vi går i långsam takt tillsammans hela vägen. Även om det är  grusväg respektive skogsstig så bör man ha bra stabila skor (gymnastiksko). Man är själv ansvarig att bedöma om man klarar av att gå hela vägen utifrån vår beskrivning. Vill man avstå från promenaden utgår ingen ersättning eller byte till annan utfärd. Vi kan dock erbjuda en liten rabatt på utfärd till Split eller Dubrovnik om man hellre reser med på den. (Värde ca: 45sek). Om man måste avbryta sin promenad ser vi till att ni får en taxi tillbaka till hotellet. Den betalas direkt på plats i så fall. (60 Kuna).

  Middag på hotellet 19.00-21.00. Hälsoaktiviteter se anslagstavlan. Möjligheter till SPA-behandlingar på hotellet.

 5. Dag 5 Söndag

  Vandring, vinprovning, SPA eller en skön dag på Rivan?

  Frukost kl: 07.00-10.00

  Middag på hotellet 19.00-21.00. Hälsoaktiviteter se anslagstavlan. Möjligheter till SPA-behandlingar på hotellet.

 6. Dag 6 Måndag

  Dubrovnik - ett paradis på jorden

  Frukost kl: 07.00-10.00

  Tilläggsutfärd Dubrovnik. Efter frukost reser vi mot staden Dubrovnik, som George Bernard Shaw menade var paradiset på jorden. Längs med kustvägen söderut kör vi förbi intressanta historiska platser som vår guide berättar mer om. Framme i Dubrovnik väntar staden att få berätta sin spännande historia från 1400-talet till modern tid. Läs mer på våra utflykter. 

  Middag på hotellet 19.00-21.00. Hälsoaktiviteter se anslagstavlan. Möjligheter till SPA-behandlingar på hotellet.

 7. Dag 7 Onsdag

  Hemresa

  Frukost kl: 07.00-10.00.

  Se avresetid med buss till flygplatsen på vår informationstavla utanför kontoret.

Pris & Datum

Avresa Hemkomst Pris Boka
2019-05-15 2019-05-22 10.995:- Boka
2019-09-18 2019-09-25 11.995:- Boka
2019-10-02 2019-10-09 9.995:- Boka

Boende

Hotell Meteor****

 • Standard: 4-stjärnigt
 • Dubbelrum, enkelrum, svit med badkar (ej dusch)
 • Handikapprum 3 st (dusch)
 • Flertalet rum har sjöutsikt
 • Hiss till alla våningsplan
 • Balkong på alla rum
 • Avstånd havet: cirka 10 meter.
 • Avstånd centrum: 100 meter
 • Avstånd flygplats: 70 km
 • 25 meters inomhuspool (klor)
 • 25 meter utomhuspool
 • Internet på hotellet (ej rummen)
 • Wellness, bastu, gym, bankomat, frisör, shop, smyckesbutik, cafe, restaurang, konferensrum och samlingslokaler bland mycket mer.
 • Hotellet bjuder oftast på hotell underhållning ca 3dagar per vecka för alla hotellets gäster.
 • Hotell Meteor ligger beläget vid Makarska strandpromenad.Hela strandpromenaden kantas av restauranger, barer och butiker.
 • Galleri: https://www.hoteli-makarska.hr/en/our-hotels/hotel-meteor