Lyxigt, vackert & romantiskt

Kejsarens palats & Mamma Mia ön Vis

Tre öar, Titos vinkällare, blå grottan, Splits palats & andra pärlor

Pris Fr. 12.995:-

Underbara september kryddas med natur, kultur & romantik.

Mamma Mia, vilken härliga resa! Vi besöker kejsar Diocletianus Palats från 300-talet i Unescostaden Split, reser med båt till de vackra öarna Brac, Hvar och den romantiska ön Vis där även Tito satt sina spår. Vi besöker hans vinkällare, den lysande blå grottan och njuter av livet i kuststaden Makarska som bjuder på blompromenad och mycket mer.

Vi besöker tre av Adriatiska havets vackraste öar – den gröna ön Brac med stranden Zlatni rat som ändrar form efter väder och vind, den lyxiga medeltidsstaden Hvar på ön med samma namn, och ön Vis där man spelade in Mamma Mia 2. Ön Vis är mest känd för sin oexploaterade natur och att det varit Titos militörbas under Jugoslavien tiden, och stäng för allmänheten fram till 1987. Vi bor bekvämt på 4-stjärnigt hotell med pool på fastlandet vid den vackra Makarska Riviera och medeltida stad. Härifrån gör vi en avkopplande blom och örtpromenad i botanisk trädgård, besöker Diocletianus Palats från 300-talet, provsmakar vin från Titos källare, och avslutar eh härlig vecka med cocktailmiddag med levande musik tillsammans. Härliga upplevelser av kultur, natur och avkoppling väntar.

Highlights

 • Öarna Vis, Hvar, Brac
 • Unesco staden Split
 • Lysande blå grottan
 • Titos militärbas
 • Botanisk trädgård
 • Cocktailmiddag i solnedgång
 • Vinprovning

Reseprogram

 1. Dag 1 Onsdag

  Kejsar Diocletianus Palats från 300-talet hälsar oss välkommen till sina vackra rum och arkader

  Avresa fr. Arlanda kl: 09.30. Vi ankommer Split kl: 12.20 och reser direkt till den vackra UNESCO staden. Vi börjar med att äta en lunch tillsammans för att få lite ny kraft att upptäcka denna ljuvliga stad som utsetts till den vackraste i regionen Dalmatien. Och då har staden Dubrovnik varit med som konkurrent!

  Vår guide berättar om den vackra staden från romartid till modern tid, och tar oss genom vackra trång gränder och ni har lite egen tid att upptäcka staden. En upplevelse är att botanisera i den stora öppna marknaden som ligger invid Palatset.  Efter en härlig dag i denna stad som man lätt blir förälskad i, reser vi vidare till vårt hem för veckan – Makarska Riviera och den gamla kuststaden Makarska.

  Incheckning på hotell Meteor. Vi samlas ca kl: 20.00 för en första gemensamma middag. Middag: 20.00.

 2. Dag 2 Torsdag

  Vi vaknar upp i den charmiga staden Makarska och följer med på en guidad stadsvandring i staden

  Frukost: 07.00-10.00. Välkomstmöte kl: 10.00-10.45.

  Stadsvandring i Makarska stad med besök på den lokala marknaden och en promenad till Sv Petar, den lilla fyrplatsen.

  Egen tid att upptäcka denna lilla kustort och stad. Njuta av hotellets SPA, hälsoaktiviteter eller insup allt vad denna plats har att erbjuda i natur längs med den långa Rivieran.

  Hälsoaktiviteter på hotellet fm samt em.

  Middag hotellet: 19.00-21.00. Musik och underhållning.

 3. Dag 3 Fredag

  Öarna Brac, Hvar och Mamma Mia ön Vis väntar att förtrolla vår dag

  Frukost kl: 06.30-07.00 . Direkt efter frukost reser vi till Split där vår båt väntar på att ta oss till dessa tre vackra och historiskt intressanta öar.  Båtresan till ön Vis som ligger längst ut i den Adriatiska skärgården tar cirka 1 timme och 15 minuter, givetvis beroende på väder och vind.

  Ön Hvar och den vackra vita staden Hvar.

  Vi reser först till ön Hvar och staden med samma namn. Vi går iland och guidas genom staden och dess vackra gator, torg och arkitektur. Staden har en av Europas mest välbevarade teatrar från elisabetanska tiden. Här hittar vi även fästningen Fortica från 1600-talet som ligger på en kulle ovanför staden. Katedralen i Hvar eller Sankt Stefans katedral som den även benämns är från 1300-talet och och inne i katedralen finns tavlor som kan tilltala den konstintresserade. Många kommer garanterat att få mersmak till att resa tillbaka till denna plats.

  Ön Vis faschinerar med Titos historia och sina romantiska platser & den gröna ön Brac

  Strax före lunch reser vi direkt till ön Vis och lilla viken Komiza. Vi går iland och äter en god lunch vid stranden före vi tar oss vidare till staden Vis på ön. Här får vi en kortare guidning före vi tar oss till Titos källare och provar några viner från ön.  Dagen är lång med tiden går fort, och det är dags att resa hemåt för ett kort stopp vid dem blåa grottan “Blue Cave” och vidare till ön Brac och staden Bol. Möjlighet att ta ett dopp vid den kända stranden Zlatni rat.

  Vi beräknas vara åter på vårt hotell cirka kl: 21.00. Sen middag serveras vid ankomst i Makarska.

 4. Dag 4 Lördag

  Ledig dag för egna aktiviteter, sol, bad, SPA eller att strosa runt i underbara Makarska. Alternativ: Landsbytur "Back to past" tar oss med till svunna tider tre generationer bakåt i tiden

  Frukost: 07.00-10.00

  TILLÄGGSUTFÄRD: “Landsbytur Back to Past”.  (490kn) Kl: 08.30-15.30

  Landsbyturen tar oss till ett liv bakom bergen. Vi besöker en familj som väntar att ge sin berättelse från flera generationer. Den gamla gården med små stenhus är renoverad och bevarad med inredning och redskap som användes i dåtidens vardag. Vi får se när de tillreder en rätt som har kommit på UNESCOs varldsarvslista (!) “Soparnik”. Förutom denna rätt får vi äta mer av det typiskt lokala, prova på drycker och inte minst lyssna till ägarens alla historier. Unik plats med god mat och trevlig stämning. Bussresan tar cirka 1 timme enkel väg.

  Hälsoaktiviteter på hotellet fm samt em.

  Middag hotellet: 19.00-21.00. Musik och underhållning.

 5. Dag 5 Söndag

  Ört och blompromenad från bergsbyn Veliko Brdo till den stilla botaniska trädgården Kotisina.

  Frukost: 07.00-10.00

  Vad passar bättre än att andas lite frisk luft från bergen och se vilka höstblomster som visar sig i den botaniska trädgården!?Vi reser med minibussar en bit upp i bergen, till Veliko Brdo som ligger cirka 3 km från vårt hotell. Härifrån gör vi en skön promenad på cirka 300-450 höjdmeter. Vi går längs med en grusväg och bitvis stigar på gräs. Under vår promenad på runt 5 km passerar vi gamla ruiner, olivlundar, skog tills att vi kommer fram till den vilda botaniska trädgården. Här finns representerat örter och blommor som växer i hela Biokovo naturpark. Man kan säga att platsen är en miniatyr av Biokovos flora och fauna. Vår guide berättar mer om den gamla platsen “Kotisina” som vi kommer till. Namnet på byn betyder stillhet och här finner vi verkligen ett lugn. Här finns ett gammalt kloster från 1400-talet som för närvarande är under restaurering. Vill och har ork, så kan man promenera cirka 100 meter uppåt, från centrum av trädgården för att se klostrets byggnad på nära håll.  Vi dukar upp för en enklare picknick lunch med ost, skinka, bröd och vin.

  Minibussar tillbaka till hotellet.

  OBS. Vi går i långsam takt tillsammans hela vägen. Även om det är  grusväg respektive skogsstig så bör man ha bra stabila skor (gymnastiksko). Man är själv ansvarig att bedöma om man klarar av att gå hela vägen utifrån vår beskrivning. Vill man avstå från promenaden utgår ingen ersättning eller byte till annan utfärd. Vi kan dock erbjuda en liten rabatt på utfärd till Split eller Dubrovnik om man hellre reser med på den. (Värde ca: 45sek). Om man måste avbryta sin promenad ser vi till att ni får en taxi tillbaka till hotellet. Den betalas direkt på plats i så fall. (60 Kuna).

  Middag på hotellet 19.00-21.00. Hälsoaktiviteter se anslagstavlan. Möjligheter till SPA-behandlingar på hotellet.

 6. Dag 6 Måndag

  UNESCO staden Dubrovnik fashinerar med sin historia och vackra arkitektur

  Frukost: 07.00-10.00

  En av våra höjdpunkter under veckan förutom vår heldag till havs, är vårt besök i UNESCO staden Dubrovnik som författaren George Bernard Shaw menade var ett paradis på jorden. Vi reser ca 14 mil söderut från Makarska. Vi passerar intressanta historiska platser som vår guide berättar mer om. Framme i Dubrovnik väntar staden att få berätta sin spännande historia från 1400-talet till modern tid.  Många anser att det är en plats som måste besökas en gång i livet. Det sägs vara en av världens vackraste platser. Egen tid i staden för strövtåg och upptäckter.  Utfärden inkluderar buss, guide och lunch. (Ej besök på muren).

  Middag på hotellet 19.00-21.00. Hälsoaktiviteter se anslagstavlan. Möjligheter till SPA-behandlingar på hotellet.

 7. Dag 7 Tisdag

  Cocktailmiddag med levande musik och panoramavy i solnedgång

  Frukost: 07.00-10.00

  Sista dagen passar vi på att insupa det sista av staden Makarska med vackra omgivning och stad. Här finns mycket att shoppa med sig hem, alltifrån viner, ostar och en rad olika fina och typiska souvenirer. Vår guider berättar mer om vad som är typiskt för landet, platen och vart man kan hitta fynd att köpa. Eller du kanske vill unna dig en skön hälsobehandling på hotellet. Om, så boka den helst lång tid i förväg så du inte missar möjligheten.

  Hälsoaktiviteter på hotellet fm och em.

  Denna sista kväll äter vi inte middag på hotellet utan på en lokal bergs restaurang med underbara utsikt över Adriatiska skärgården. Har vi tur får vi njuta av klart väder och solnedgången bakom bergen. Vi njuter tillsammans av en 3-rätters meny med gott vin och levande musik, för oss denna kväll.

 8. Dag 8 Onsdag

  Hemresa

Pris & Datum

Avresa Hemkomst Pris Boka
2019-09-11 2019-09-18 13.595:- Boka
2019-09-18 2019-09-25 12.995:- Boka

Boende

Hotell Meteor****

 • Standard: 4-stjärnigt
 • Dubbelrum, enkelrum, svit med badkar (ej dusch)
 • Handikapprum 3 st (dusch)
 • Flertalet rum har sjöutsikt
 • Hiss till alla våningsplan
 • Balkong på alla rum
 • Avstånd havet: cirka 10 meter.
 • Avstånd centrum: 100 meter
 • Avstånd flygplats: 70 km
 • 25 meters inomhuspool (klor)
 • 25 meter utomhuspool
 • Internet på hotellet (ej rummen)
 • Wellness, bastu, gym, bankomat, frisör, shop, smyckesbutik, cafe, restaurang, konferensrum och samlingslokaler bland mycket mer.
 • Hotellet bjuder oftast på hotell underhållning ca 3dagar per vecka för alla hotellets gäster.
 • Hotell Meteor ligger beläget vid Makarska strandpromenad.Hela strandpromenaden kantas av restauranger, barer och butiker.
 • Galleri: https://www.hoteli-makarska.hr/en/our-hotels/hotel-meteor