Resa med KRORES

Resa med KRORES

Det är nu 13 år sedan jag blev förälskad i Kroatien. En vanlig semesterresa förändrade mitt liv. Varje sekund drömde jag om denna underbara plats. Genom den orubbliga passionen växte företaget KRORES fram, för snart 10 år sedan. Idag är vi den största researrangören på resor till Kroatien under årets bästa tider – vår och höst. Och kanske den mest annorlunda!

Välkommen till KRORES värld!

 

Kärlek vid första andetaget?

Av Eva Karlsson VD/Grundare/Ägare av KRORES

Jag vill berätta min historia för dig. Det är snart 10 år sedan jag besökte landet Kroatien för första gången. Det var som vanlig turist och jag reste på en egen skräddarsydd resa och minns fortfarande mitt första möte. Det var ett möte som förändrade mitt liv. Just då visste jag inget.  Det var bara en obeskrivligt underbar känsla som infann sig. Resan i sig var närmast katastrofal sett ur det sociala perspektivet. Trista möten med märkliga människor. Men det lämnade jag därhän.

Besatt eller förälskad?

Något annat gick rakt in i mitt hjärta och väckte sinnen och drömmar till lust. Det var en bubblande känsla. Jag kunde inte sätta ord på drömmarna. Efter min hemkomst började jag läsa om landet, reste tillbaka ett antal gånger. Längre och längre perioder för varje år. Med mig bar jag alltid kamera, papper och penna. Jag ville dela med mig av allt det underbara som detta land hade att erbjuda. Det fullkomligen var en brinnande passion. Människor i min närhet tyckte jag hade blivit så ”fixerad” och rent av ”förälskad”. Allt i mitt liv handlade Kroatien. Jaa, så var det också. Allt kretsade kring upplevelsen av vackra platser, underbara möten, nya dofter, ljuvlig mat. Allt var så vackert och intagande. Så genuint och äkta. Passionen avtog inte, utan bar fortfarande ett skimmer av rosenrött. Precis som förälskelsen kan upplevas;  den beundrade har inga fel eller brister. Allt betraktas med ögon och öron som varken ser eller hör. Kroatien var den underbaraste plats jag kunde tänka mig. Jag var nästan som besatt av allt som existerade inom landets gränser.

Mer än meningsfullt

Den outtröttliga passionen växte sig starkare och blev till slut grunden för det som idag är KRORES. Jag hade ingen medveten tanke om att starta företag, bli researrangör eller flytta utomlands. Jag följde bara en känsla och stod öppen för möten och platser med ett öppet sinne.  Det låter simpelt. Men jag hade funnit MIN plats i livet, tillvaron var så mycket mer än meningsfull. Att arbeta med att skapa våra resor var, och har alltid varit en känsla av lycka. Inte minst att entusiasmera människor och resa hit.

Genuint och uppriktigt

Den genuina känslan för vad landet har att erbjuda, oavsett tycke och smak, visar sina avtryck i de resor vi producerar med KRORES guider. Alla vi känner oss främmande inför det massproducerade, då det i ett längre perspektiv oftast motverkar det genuina som ofta återfinns i det småskaliga.

Det är med passion, entusiasm och kunskap vi med uppriktighet kan säga att vi älskar det vi gör. Vi älskar detta land, och vår intention är att ni skall få den bästa upplevelsen och servicen av KRORES och från ett land ni garanterat vill återvända till.