Om företaget

Resor till Kroatien. i år 2019 firar KRORES 10 års Jubileum med fortsatt fokus på temaresor till Kroatien. Året 2019 bjuder på flera nyheter, favoriter och några små förändringar i tidigare resepaket. Allt till det bättre, då vi tack vare kontakt med gäster kan lyssna in vilka små detaljer som ger stort värde som resenär. Och ett stort tack för allas förtroende och rekommendationer.

Vi är en liten researrangör och har bedrivit resor till Kroatien i 10 år. Trots att vi är små, är vi idag en av de större arrangörerna på temaresor till Kroatien under vår- och höstsäsong. Vi som producerar resorna bor och lever själva i landet, delar av året. Och våra svensktalande guider bor i Kroatien. Utan mellanagenter kan vi dessutom erbjuda resor till ett rimligt pris, och kanske med lite annorlunda innehåll och personligare touch än andra.

Resor med hjärtat

Vi som arbetar med att förbereda resorna och de som finns på plats för att ta hand om er i landet, drivs av en och samma känsla; vi har en stark passion och kärlek för landet, som vi vill visa upp för våra gäster på allra bästa sätt. Resorna vi skapar har därför ett innehåll som vi själva tycker om, och som vi tycker speglar landet på ett bra sätt, ur flera perspektiv. Resorna är lite mer personliga och annorlunda. Många som rest med oss säger att servicen från våra guider är outstanding. Man brukar ju säga att: när man gör något från hjärtat, så blir det både bra och trovärdigt.

Vilka är vi?

Jag som startade företaget och som fortfarande driver det heter Eva Kristina Karlsson. Det är 13 år sedan jag blev förälskad i Kroatien. En vanlig semesterresa förändrade mitt liv. Varje sekund drömde jag om denna underbara plats och genom den orubbliga passionen växte företaget KRORES fram, för snart 10 år sedan. Det var en lycka att jag 2010 kom i kontakt med några riktigt duktiga och erfarna guider, som kunde tala både kroatiska och svenska. Och som dessutom hade en servicekänsla och kunskap som väldigt få. Dessa personer är en del av KRORES fasta säsongspersonal under vår och höst. Och vi har ett antal freelans guider som vi också anlitar. Ni kan läsa mer på “Vår personal”.

Vi finns i Luleå, Uppsala och Makarska, och har inget besökskontor, (förutom i Kroatien) utan finns istället ute på olika resepresentationer i landet, telefon, sms och mejl. Vi har valt att inte ha några andra återförsäljare, (resebyråer), och resorna går endast att beställas direkt genom oss.

Trovärdighet och trygghet

Sedan start har vi som liten aktör alltid fått arbetat hårt med trovärdighet och trygghet gentemot våra resenärer. (Då många små inom branschen är oseriösa). Många som inte först känner till oss, kan vara lite osäkra och misstänksamma. Men, när de väl fått kontakt med oss och även rest med oss. Jaa, då tvekar de inte på den seriositet och ambition vi har med att leverera bra, trygga och kvalitativa resor. Det är ju för många en sparad slant som går till en resa, för en dröm man bär på. Vårt ansvar är att förvalta den drömmen till att gå i uppfyllelse. Vårt mål är att alla skall känna: vilken fantastisk resa, service, och plats. Då har vi verkligen lyckats. Sen finns det alltid några som inte är nöjda med något. Det kommer vi inte ifrån.
På hemsidan “‘Referenser” finner ni citat från gäster och även rekommendationer från tidigare gäster. Läs gärna dessa, de finns även med i vår katalog.

Inte som andra

Vi är inte som en traditionell researrangör, och inte heller enbart internetbaserade. Vi är ofta på resande eller gående fot, med eller utan gäster och sitter inte dagligen på ett kontor. Vi talar oftast med 9/10 gäster som reser med oss, vilket så klart är tidskrävande. Men, vi försöker också att prioritera detta, då det skapar förtroende. Men, det innebär också att det ofta kan vara upptaget på telefonen. Vi har som ambition – och brukar oftast lyckas – att ringa upp kunder så snart vi blir lediga. Når ni oss inte, rekommenderar vi att skicka ett litet sms. Då blir man synlig i flödet av telefonsamtal. Annars går det så klart att boka resa via internet.

Tidig bokning

Sedan några år tillbaka har varje år varit så nära som fulltecknade före juni månad. Inför 2017 har redan flera, framförallt grupper, bokat sina resor. Det betyder att resorna sannolikt blir fulltecknade före sommaren, även detta år. Var ute i god tid om ni vill uppleva Kroatien.

KRORES Trygg – ett genomtänkt tillval

Människor tänker i första hand på en reseförsäkring för att få tillbaka pengar. Om man skulle bli sjuk hemma före avresa, eller för att få tillbaka pengar för kostnader i samband med sjukdom utomlands. Få, nära på ingen, konkretiserar ett scenario om och när man måste besöka sjukhus i ett främmande land. Eller andra sårbara situationer. Det gör vi, eftersom vi vet att det alltid händer. Därför har vi gjort det möjligt att trygga sig för detta. Läs mer om vårt tillval “KRORES Trygg”.

De reser med oss

Med åren har det utkristalliserats att vår målgrupp är äldre resenärer:

  • De som är +50 resenärer som önskar få ut mer av en semesterresa än bara sol & bad.
  • De som vill fylla sina dagar med fysiska och/eller mentala och kulturella upplevelser – med kvalitet.
  • De som värdesätter fördelarna att resa med en mindre och mer personlig researrangör.
  • De som tycker att trygghet och service av svensktalade personal är betydelsefullt.
  • De som önskar svensktalande guider vid utflykter.
  • De som tycker det är tryggt att resa där man har 24/7 service från guider och personal om något inträffar.

Bästa årstiderna – mindre folk och bättre kvalitet

Eftersom vi har resor med fokus på olika TEMA: mat, vin, hälsa, träning, kultur, historia, botanik, sport, konferens etc, så reser vi under vår och höst. En tid då Kroatien är som allra bäst: ingen massturism, utan plats att gå, röra sig och njuta. En tid då man kan uppleva mer av färska råvaror, trevlig service, rent och fräscht i städerna, och ett klimat som är angenämt i både hav och luft, varken för varmt eller kallt. Man “ser” och “upplever” landet från den genuina sidan. Det gör man sällan under juli-september, då folkmassorna skuggar den lokala atmosfären.

Svensktalande guider

På flertalet av resorna har vi svensktalande guider ( om inte annat anges) och vissa tillfällen har vi extra personal som är engelsktalande KRORES Representanter från Kroatien.

Namnet KRORES

Kro står för “Kroatien”, och res står för “resor”. Dvs “Kroatienresor”, vilket är det vi är specialiserade på sedan starten.

Resegarantier

Resegarantier har vi genom vår svenska agent Kroatien Agenten AB. Ställda hos Kammarkollegiet i Stockholm, Sverige. Se www.kammarkollegiet.se
logo-kammarkollegiet

 

Kroatien Agenten AB
556797-3747
Räfsarstigen 9
954 34 GAMMELSTAD