Riviera, bad & SPA, städer & kultur

Montenegro och Kroatien

En sant idyllisk kombination

Pris 8990:-
Reslängd 1 vecka

Resan går till den lilla orten “Mlini” i södra Kroatien, som bjuder på sköna bad, promenader och SPA. Vi bor bekvämt vid det turkosblåa havet. Här kan vi “bara vara” och samtidigt uppleva en rik historia från vackra grannlandet Montenegro. – En resa till två av Balkans fina pärlor.

Två länder, sagolika Unesco platser, SPA & ett turkosblått hav

Får vi välja tar vi gärna allt det bästa på samma gång. Vi har gjort verklighet av drömmen och checkar in vid sydliga Kroatiens kustlinje, och gör utflykter till Montenegro. En resa fylld av kulturella upplevelser och en rogivande plats att vara på. Läs mer om vårt innehåll nedan.

Äntligen har vi funnit vår plats i södra Kroatien för våra Seniorresor. Vi vill därför hälsa särskilt välkomna på höstens tur den 13-20 oktober 2018. (34pl). Vi reser söder om Dubrovnik och kommer till den lilla platsen Mlini i Kroatien.  Det är en liten rofylld idyll vid havet som ligger inbäddad bland oliv– och apelsinträd och ståtliga cypresser.

Vi bor på hotell ***Astarea som ligger i en vik, omsluten av hav och berg.  Mlini är den perfekta platsen för sköna dagar vid havet, promenader till någon av de närliggande byarna Srebreno, Cavtat med flera, och hotellet erbjuder fina SPA behandlingar till förmånliga priser. Här finner man några få men bra grillrestauranger invid hamnen. Och inte minst—det ger oss möjligheten för dagliga utflykter till grannlandet Montenegro.

Resmålet passar både den som uppskattar småskalighet, bekvämt boende, fina bad och SPA, och kulturella upplevelser i Montenegro.—Välkomna!

Läs mer om innehållet under veckan. Detaljerat program dag för dag finner ni i fliken RESEPROGRAM.


Sagolika Unesco platserna Kotor och Perast i Montenegro

Vi besöker staden Kotor, som är en av de bäst bevarade medeltida städer i östra Medelhavet. Tvåtusen år av historia har lämnat spår efter sig genom den arkitektur man ser här; byggnader, torn, gator, torg, stadsmurar, portalet och kyrkor. Själva staden Kotor är omgiven av en 4 km lång ringmur och sedan 1979 är staden upptagen på UNSECOS världsarvslista.

Efter vårt stopp på denna vackra plats reser vi vidare till den sagolika platsen ”Perast” som också den återfinns på UNESCOS lista som skyddad tack vare många av de historiska och bevarade monument. Perast ligger i en fjord, omgiven av höga berg. Det sägs vara Europas sydligast fjord och är listad som en av världens tio vackraste. Det är en sagolik juvel, utan överdrift. (Ca pris: 950kr inkl buss, guide, lunch, entreavgift )


Den vackra staden Budva i Montenegro

Gamla stan ligger på en liten halvö och representerar en skattki av kulturarv. Här korsas små gator och torg med byggnader, bland annat Sv. Tjorica, Sv. Ivan med flera. Runt omkring ligger restauranger, cafeer och en mängd med butiker, många trendiga och lite dyrare. I Budva ligger också den kända lilla halvön Sv. Stefan som tidigare beboddes av pirater men som idag fungerar som lyxhotell.  Även Budva gamla stad finns med på UNESCOS världsarvslista. (Ca pris: 950kr inkl buss, guide, lunch, entreavgift)


Dubrovnik i kvällsskrud och aftonmiddag i gamla staden

Några har kanske redan besökt staden Dubrovnik med oss, då vi bott i Makarska. Denna gång har vi endat tio kilometer till staden och får därför tid att gå upp på muren. Vi reser hit under eftermiddagen (ca 16.00 för att uppleva denna pärla i kvällsskrud. Vi börjar med en promenad längs med stenmuren, för att senare gå in i Rektorspalatsets vackra byggnad (ingick inte heller fr Makarska utflykten) samt några flera historiska byggnader. Vi äter en 2 rätters middag tillsammans och strosar runt i staden när skymningen kommer. Att uppleva muren, insidan av de kulturskyddade byggnaderna och Dubrovnik i middagstid, jaa, det är en annorlunda upplevelse än den vi kanske upplevt tidigare. (Ca pris: INGÅR 650kr


Vinprovning och kulturlandskap i Bosnien-Hercegovian, Trebinje 

Denna tur erbjuder vi framförallt till grupper under 2019.


UTFLYKTER I TILLÄGG

Under veckan kan ni boka våra utflykter på plats i Kroatien. Priserna är preliminära och kan ändras till er beräknade ankomst och slutligt veckoprogram, om underleverantörer ändrar förutsättningar, valutakurs, skatter etc.

 

 

Avresa Hemkomst Pris Boka
2018-10-13 2018-10-20 8.990:- Boka

Boende Astarea *** Mlini Dubrovnik

 • Standard: 3-stjärnigt hotell i två byggnader
 • Dubbelrum (duschkabin)
 • Handikapprum -förfrågan
 • Flertalet rum har sidovy mot hav el. trädgård
 • Hiss till alla våningsplan
 • Balkong på alla rum
 • Avstånd havet: cirka 50 meter.
 • Avstånd stad Srebreno: 1,5 km
 • Avstånd flygplats: 25 km
 • Inomhuspool (klor)
 • Utomhuspool (havsvatten + klor)
 • Internet på hotellet
 • Wellness, bastu, gym, bankomat, frisör, shop, cafe, restaurang, konferensrum och samlingslokaler bland mycket mer.
 • Hotellet bjuder oftast på hotell underhållning ca 3-5dagar per vecka för alla hotellets gäster.
 • Hotell Astarea ligger beläget vid strandpromenad.
 • Mer om boendet: https://www.dubrovnik-riviera-hotels.hr/hotel-astarea-in-dubrovnik 
KRORES Trygg

KRORES Trygg

Att bli sjuk i ett främmande land. Det finns tillfällen då man kan känna sig utelämnad och sårbar, oavsett ålder och resvana. Då man inte förstår...
Extra vecka

Extra vecka

Lägg till en extra vecka på samma hotell, eller välj att resa veckan efter eller före till Dubrovnik. Du kan också välja en annan Temaresa. Läs...
Svensktalande guider

Svensktalande guider

På vårt resmål har vi alltid svensktalande guider vid utflykter och på vårt hotell, som finns tillgängliga dagligen. Vi kan vara uppemot fem svensktalande reseledare på...